Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Betaling

Hoe kan ik het alarmapparaatje betalen?

Als je een alarmapparaatje in onze webshop bestelt, kun je deze direct via Ideal, Creditcard of Bankcontact betalen. Wij verzenden je bestelling dan ook direct. Je kunt er ook voor kiezen om achteraf te betalen. Je ontvangt dan per e-mail een aankoopfactuur. Zodra wij je betaling ontvangen hebben sturen we jouw bestelling naar je toe. Als je je alarmapparaatje via ons papieren bestelformulier hebt besteld, gaat de betaling via een aankoopfactuur die je moet voldoen alvorens wij je bestelling verzenden.

Aankoopfacturen dienen onder vermelding van het klantnummer te worden voldaan op bankrekeningnummer NL49 ABNA0 408 67 26 09 t.n.v. Qvita BV.

Je kunt het Wuzzi Alert persoonsalarm natuurlijk ook in een (zorg)winkel kopen. Dan kun je betalen volgens de betaalmethoden die deze winkel aanbiedt.

Waarom wordt mijn abonnement automatisch geïncasseerd?

Het Wuzzi Alert persoonsalarm apparaatje werkt op basis van een abonnement. Dankzij dit abonnement heb je altijd de zekerheid van voldoende ‘alarmtegoed’. Echter als je per ongeluk vergeet je factuur te voldoen zou je alsnog niet kunnen alarmeren. Om dit te voorkomen innen wij je abonnementsgeld altijd via automatische incasso.