Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Wat is BLE?

BLE

BLE staat voor Bluetooth Low Energy. BLE werkt hetzelfde als gewone Bluetooth, maar BLE verbruikt veel minder energie. Draadloze oortjes voor een mobiele telefoon of draadloze luidsprekers gebruiken deze techniek ook. De alarmapparaatjes Pebbles en Navi beschikken ook over BLE. Ze gebruiken BLE dan niet om geluid af te spelen, maar om hun oplaadstation te laten weten dat ze in de buurt zijn. Het oplaadstation moet dan wel zijn aangesloten op het stroomnetwerk. Superhandig want zo wordt bij een eventuele alarmering direct het huisadres als locatie weergegeven! Het bereik is ongeveer 40 meter. Buiten dit bereik wordt er overgeschakeld naar het wereldwijde GPS-netwerk voor je locatiebepaling. Zo kun je met je personenalarmering altijd direct je contactpersoon bereiken.

Lees hoe het .

BLE – Huisadres wordt als hulplocatie weergegeven

De Pebbles en de Navi gebruiken BLE om hun oplaadstation te laten weten dat ze binnen een straal van circa 40 meter in de buurt zijn. Het oplaadstation moet dan wel zijn aangesloten op het stroomnetwerk. Zo wordt bij een eventuele alarmering binnen deze straal van 40 meter direct het huisadres als hulplocatie weergegeven! Buiten dit bereik of als het oplaadstation niet is voorzien van stroom, wordt er overgeschakeld naar het wereldwijde GPS-netwerk voor je locatiebepaling.

Als het oplaadstation in combinatie met het alarmapparaatje dus naar een ander adres meegenomen worden (zoals op vakantie) zal in geval van alarmering, dus nog steeds het thuisadres worden weergegeven. Daarom adviseren we om op vakantie of overnachtingen elders een reislader te gebruiken. En als je gaat verhuizen je thuisadres zo snel mogelijk aan te (laten) passen.