Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Blogs

Hoe werkt personenalarmering?

Ben je benieuwd naar de technische werking van personenalarmering? Wij leggen je in deze blog graag uit hoe personenalarmering nou eigenlijk werkt. Waarbij we je eerst het ‘instellen’ van je Wuzzi Alert apparaat uitleggen. We je wat vertellen over de technische specificaties van persoonsalarmapparaatjes én je uiteraard uitleggen HOE de personenalarmering zelf nou precies werkt! Want daar gaat het natuurlijk allemaal om.

Het instellen van je Wuzzi Alert

Zodra je je personenalarmering ontvangen hebt, is Wuzzi Alert klaar voor gebruik. Je hoeft dus niets meer in te stellen want dit hebben wij al voor je gedaan. Dat noemen we bij Wuzzi Alert nou klantenservice. Jij hoeft je alarmapparaatje alleen nog maar 2 uur aan de oplader te leggen. En terwijl deze 2 uur aan het opladen is, kun jij ondertussen onze Wuzzi App downloaden op je telefoon of tablet. In onze Wuzzi App kan je gemakkelijk contactpersonen toevoegen of aanpassen. Of desgewenst de locatie van het apparaatje (en dus de gebruiker!) zien.

Technische specificaties personenalarmering

Laten we beginnen met de basisspecificaties van onze alarmapparaatjes. Elk apparaatje heeft een alarmknop, een microfoon en een luidspreker. En zijn m.u.v. wat wateromstandigheden altijd te dragen. Onze alarmapparaatjes zijn straalwaterdicht. Dat betekent dat ze onder de douche of tijdens een hevige regenbui gewoon blijven werken. Maar ze niet gedragen kunnen worden tijdens het zwemmen of in bad.

De batterijduur van de meeste apparaten is minimaal 1 tot 2 dagen. Van de Wuzzi Alert Navi en de Wuzzi Alert Pebbles is de batterijduur zelfs 2-3 dagen. Daarbij is het advies om het mobiele apparaatje in een ritme en regelmaat op te laden. Dit kan bijvoorbeeld door dit elke nacht binnen handbereik (zoals op je nachtkastje) te doen, of om de dag bijvoorbeeld tijdens een koffiemoment.

Maar hoe werkt het proces achter de personenalarmering nou precies? Het is eigenlijk vrij simpel. Hieronder in het stappenplan lees je wat er gebeurt als er op de alarmknop gedrukt wordt, door degene voor wie het apparaatje is aangeschaft (oftewel dé gebruiker).

  1. De gebruiker draagt het alarmapparaatje bij zich. In geval van een noodsituatie drukt deze persoon de alarmknop van het apparaatje in. Kort daarna hoor je de melding ‘Eén moment geduld alstublieft’.
  2. De contactpersonen (die vooraf opgegeven zijn) worden dan één-voor-één gebeld. Mocht de eerste contactpersoon niet op tijd opnemen, dan wordt dus automatische de tweede contactpersoon gebeld.
  3. Als je hebt gekozen voor een Professioneel abonnement dan komt je alarm rechtsreeks uit bij onze alarmcentrale. De centralist zal in een levensbedreigende situatie direct de 112-hulpdiensten voor je inschakelen, in combinatie met 1 van de contactpersonen. Als je situatie niet levensbedreigend is zal de centralist je contactpersonen één-voor-één afbellen.
  4. Onze alarmapparaten kunnen met alle mobiele netwerken verbinden. En maken daarbij automatisch verbinding met het mobiele netwerk met het sterkste signaal.
  5. Zodra één contactpersoon heeft opgenomen, krijgt deze persoon je locatie te horen. Daarna kan er met elkaar gesproken worden.

Als er contact is met één van je contactpersonen of met de alarmcentrale werkt het mobiele apparaatje als een soort telefoon. Het is dus enkel een kwestie van de alarmknop indrukken; de rest gaat vanzelf!

Bovendien kan je als contactpersoon altijd controleren waar het apparaat en dus de gebruiker zich bevindt. Hiervoor hoeft niet op de alarmknop gedrukt te worden. Je vindt de locatie van de gebruiker in de Mijn Wuzzi App. Uiteraard kunnen alleen direct betrokkenen en degene die daartoe toestemming hebben gekregen meekijken. Als de privacy-instelling wordt geactiveerd, wordt de positie enkel meegestuurd in geval van alarmering.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we een aantal van de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Vraag: Wat gebeurt er als een mobiel netwerk storing heeft?

Antwoord: Wuzzi Alert heeft contracten met alle beschikbare mobiele netwerken afgesloten. Als er bij één netwerk dus storing is, schakelt het mobiele apparaatje automatisch over naar het sterkst beschikbare mobiele netwerk. Zo heeft het apparaat écht altijd bereik!

Vraag: Tot welke afstand heeft Wuzzi Alert bereik buitenshuis?

Antwoord: Mobiele alarmapparaatjes van Wuzzi Alert werken zowel binnen- als buitenshuis. Er zit dus geen limiet op. Onze producten werken in heel Nederland en alle andere EU-landen.

Vraag: Is de GPS tracker een standaard functie op elk Wuzzi Alert apparaat?

Antwoord: Ja, op alle producten die wij verkopen zit de GPS-functie. Wel is er de optie om deze vindbaarheids-functionaliteit uit schakelen mocht je puur gebruik willen maken van de alarmknop.

Klantenservice

We zijn er graag voor je!

Heb je vragen of wil je extra informatie of advies over onze alarmdienst of alarmapparaatjes!? Laat het ons weten, we zijn er graag voor je!

Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.00 en 19.00 uur en op zaterdagen tussen 9.30 en 16.00 uur, telefonisch bereikbaar op +31 (0)88 800 77 88. Ben je al klant bij ons? Met je klantnummer bij de hand kunnen we je zo snel mogelijk van dienst zijn.

Of mail onze klantenservice snel en eenvoudig via ons contactformulier of stuur een zelf een bericht naar info@wuzzialert.nl. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen antwoord van ons.

Veelgestelde vragen