Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Hoe alarmeer ik met een persoonsalarm?

Alarmeren is heel eenvoudig en werkt zowel binnen als buiten, in alle EU-landen. In geval van nood druk je op de alarmknop van je persoonsalarm. Vervolgens wordt er contact gemaakt met je contactpersonen of onze alarmcentrale. Je hulplocatie is dan ook automatisch bij ze bekend en je kunt met elkaar praten! Zo kun je vertellen wat er aan de hand is en hoe ze je kunnen helpen. Met een persoonsalarm ben je dus nooit écht alleen en is de hulp Altijd bij je

Lees het verloop van een .

Hoe verloopt een alarmoproep?

In de gebruiksaanwijzing, die bij je alarmapparaatje zit kun je uitgebreid lezen hoe je een testoproep maakt. Hieronder lees je (alvast) hoe een alarmoproep verloopt.

  • Alarmeer door de alarmknop op je alarmapparaatje in te drukken.
  • Kort daarna hoor je de melding ‘Eén moment geduld alstublieft’. Je hoort deze melding totdat je contactpersoon (Sociaal abonnement) of onze centralist (Professioneel abonnement) je alarmoproep aanneemt.
  • Je contactpersoon krijgt op dat moment je alarmoproep binnen via de telefoon. Diegene accepteert je alarmoproep door op het cijfer ‘1’ te drukken op het telefoontoestel waarop je alarmoproep binnenkomt.
  • Dan ontvangt je contactpersoon eerst een gesproken bericht met je naam en de locatie waar je op dat moment bent. Daarna kun je direct met elkaar praten.