Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal
Wuzzi Alert persoonsalarm Pebbels blauw in handen met SOS-alarmknop

Hoe werkt het?

Persoonlijke veiligheid

Altijd bij je

Het Wuzzi Alert persoonsalarm werkt op basis van een alarmapparaatje in combinatie met een abonnement. Dit abonnement kun je tegelijk afsluiten met de aankoop (of huur) van je alarmapparaatje. Vervolgens draag je je alarmapparaatje Altijd bij je

In geval van nood druk je op de alarmknop van je persoonsalarm. Vervolgens wordt er contact gemaakt met je contactpersonen of onze alarmcentrale. Je hulplocatie is dan ook automatisch bij ze bekend en je kunt met elkaar praten! Zo kun je vertellen wat er aan de hand is en hoe ze je kunnen helpen.

Bekijk alle alarmapparaatjes

twee handen omsluiten een veiligheidsvignet met een vinkje
  • Eenvoudig alarmeren
  • Verstuurt meteen de hulplocatie
  • Direct met elkaar praten

Met één druk op de alarmknop

van je alarmapparaatje…

SOS alarm
⚬ ⚬

…is je hulplocatie bekend

bij je contactpersoon…

Locatie marker

en kun je met elkaar praten.

zo is de hulp Altijd bij je

contact - 2 personen en een tekstballon
⚬ ⚬
groep met mensen van verschillende leeftijden en afkomsten lopen met armen om elkaar schouders over een zomers grasveld

Je alarmbellijst

Contactpersonen

Degenen die gebeld of gewaarschuwd moeten worden als jij alarmeert, zijn je contactpersonen. Deze contactpersonen vormen een belangrijke hulpschakel.

Bij contactpersonen kun je denken aan de mensen uit je sociale netwerk, zoals je partner, je (klein)kind, broer/zus, ouder, vrienden, buren, zorgverlener of collega. Deze contactpersonen geef je op bij het afsluiten van je abonnement. Bedenk daarbij dat voor hulp een goede buur vaak beter is dan een verre vriend.

Via onze App of het klantenportaal Mijn Wuzzi kun je na het afsluiten van je abonnement altijd nog eenvoudig zelf contactpersonen toevoegen of verwijderen of de belvolgorde van je alarmbellijst aanpassen. Bij elke abonnementsvorm adviseren we minimaal twee contactpersonen in te vullen en je contactpersonen te informeren.

Bekijk abonnementen

Download de Mijn Wuzzi App

Profiteer optimaal

Download de Mijn Wuzzi App en profiteer je optimaal van je persoonsalarm. Via onze App kun je eenvoudig contactpersonen toevoegen, de volgorde van je alarmbellijst aanpassen. Je gegevens en alarminstellingen zelf beheren en meer.

Verkrijgbaar in Google Play
Verkrijgbaar in de Apple App Store

GSM, GPS, wifi en BLE

Alarmeren, praten en locatiebepaling

Het Wuzzi Alert persoonsalarm maakt voor alarmering gebruik van het GSM-netwerk. Dit is hetzelfde netwerk als mobiele telefoons gebruiken. Het alarmapparaatje is voorzien van een simkaart en maakt daarmee altijd gebruik van het mobiele netwerk met het sterkste signaal. Je locatie kan op 3 manieren worden bepaald:

1. GPS – Je hulplocatie wordt bepaald via GPS (Global Positioning System). Dit is een wereldwijd ‘Plaats-bepalings-systeem’, zoals dat ook voor autonavigatie wordt gebruikt. Dankzij de locatievolger, beter bekend als GPS-trackers op al onze alarmapparaatjes is je alarmlocatie bekend. Deze locatie wordt automatisch als gesproken bericht verstuurd aan degene die je alarmoproep accepteert.

2. Wifi – Een andere techniek om je alarmlocatie te bepalen is wifi. Zo kan het alarmhorloge Indi in Mijn Wuzzi aan een wifi-netwerk gekoppeld worden. Indien alarmering binnen deze wifi-zone plaatsvindt, zal bij alarmering de naam van deze wifi-zone worden doorgegeven.

3. BLE – De derde en nieuwste methode om je locatie te bepalen is via BLE (Bluetooth Low Energy). BLE werkt hetzelfde als gewone Bluetooth, maar verbruikt veel minder energie. Draadloze oortjes voor een mobiele telefoon of draadloze luidsprekers gebruiken deze techniek ook. De alarmapparaatjes Pebbles en Navi beschikken ook over BLE. Ze gebruiken BLE dan niet om geluid af te spelen, maar om hun oplaadstation te laten weten dat ze in de buurt zijn. Super handig, want zo wordt bij een eventuele alarmering direct het huisadres als locatie weergegeven. Het bereik is ongeveer 40 meter. Buiten dit bereik wordt er overgeschakeld naar het wereldwijde GPS-netwerk voor je locatiebepaling.

Mijn Wuzzi

inzoom foto hand houdt het alarmapparaatje Navi vast waarbij de duim op de SOS knop gehouden wordt
Dame op leeftijd die in het bos zit te genieten op een bankje en een blauwe Pebbles om haar nek heeft hangen

Je contactpersonen informeren

Alarmnummer

Zodra je je alarmapparaatje van ons ontvangen hebt, kun je deze na minimaal 2 uur opladen direct in gebruik nemen. Maak dan vervolgens eerst een testoproep. Zo ervaren jij en je contactpersonen in de praktijk hoe Wuzzi Alert werkt. Meldt onze alarmcentrale en je contactpersonen bij een testoproep, ook altijd dat het om een SOS testoproep gaat.

Vraag je contactpersonen ook om het Wuzzi Alert alarmnummer in hun telefooncontacten op te slaan, zodat ze je alarmering direct herkennen. Zo weten ze dat je in een noodsituatie zit en zijn ze met één druk op de alarmknop Altijd bij je

Een testoproep maken

Bestel snel

Klaar voor gebruik

Zodra je jouw persoonsalarm in onze Wuzzi Alert webshop besteld en betaald hebt, sturen we je deze via Post.nl naar je toe. Als je je Wuzzi Alert persoonsalarm in een winkel koopt, zal een winkelmedewerker jouw gegevens rechtsreeks in ons systeem invoeren én activeren en je het Wuzzi Alert Startpakket meegeven.

Zodra je het Wuzzi Alert Startpakket in handen hebt, is je alarmapparaatje in het geval van een Sociaal abonnement – na 2 uur opladen – direct klaar voor gebruik.

Bij een Professioneel abonnement kun je het alarmapparaatje gebruiken zodra je bericht hebt ontvangen dat je aansluiting op onze alarmcentrale is geactiveerd. Dit is binnen 24 uur na aanschaf.

Bestel hier je persoonsalarm

icoontje van een gerecht dat wordt opgediend Ine en schaal met daarop en SOS icoon
  • Direct klaar voor gebruik
  • Geen installatie nodig
  • 24 maanden garantie