Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Vindbaar & veilige zone met GPS

Hoe ben ik vindbaar met een persoonsalarm?

Al onze alarmapparaatjes beschikken over een GPS-functionaliteit. GPS (Global Positioning System) is een wereldwijd ‘Plaats-bepalings-systeem’, zoals dat ook voor autonavigatie wordt gebruikt. Dankzij deze ‘vind’ functionaliteit is jouw locatie via de Mijn Wuzzi app of via ons online klantenportaal Mijn Wuzzi, vindbaar voor je naasten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever niet vindbaar bent. Geen enkel probleem, want je kan je deze vindbaarheids-functionaliteit ook veilig uit (laten) schakelen. In dat geval ben je enkel vindbaar in geval van nood. Want zodra je met een druk op de alarmknop alarmeert wordt je hulplocatie verzonden!

Wat is een veilige zone?

Je kunt de ‘vind’ functionaliteit van de Wuzzi Alert persoonsalarm apparaatjes ook gebruiken om een veilige zone in te stellen. Een veilige zone kan bestaan uit bijvoorbeeld de leefomgeving, een park of speelgebied of een vaste wandel- of fietsroute. Deze zones kunnen via Mijn Wuzzi ingesteld en geactiveerd worden. Wanneer de persoon voor wie deze veilige zone ingesteld is, deze zone verlaat wordt diens alarmlijst geactiveerd. De contactpersoon die de alarmoproep accepteert, krijgt te horen dat deze persoon de veilige zone verlaten heeft én op welke locatie deze zone verlaten is.

Bekijk hoe je de instelt

Instellen Veilige zone

  • Ga naar (de app) Mijn Wuzzi.
  • Kies voor ‘Instellingen’.
  • Ga naar het submenu ‘Veilige zone kaart’.
  • Klik op het pennetjes icoontje (bewerken).
  • Nu kunnen er met muisklikken puntjes op de kaart worden gezet. Door het laatste puntje met het eerste puntje te verbinden ontstaat er een veilige zone.
  • Druk op de knop ‘Opslaan’ om de veilige zone te activeren.
  • Deze ‘Veilige zone’ kan vanuit dit menu, op een later moment altijd nog bewerkt worden. Zoals de zone groter of kleiner maken, op inactief zetten of verwijderen.