Logo Wuzzi Alert en tekst "Persoonsalarm"
wifi signaal

Blogs

Waarom je geen seniorenalarm zonder abonnement moet aanschaffen

Denk je erover om een seniorenalarm zonder abonnement te kopen? Dan kun je tegen een aantal problemen aanlopen waar je misschien niet van tevoren aan hebt gedacht. In dit blogartikel leggen wij je uit waarom het verstandig is om een seniorenalarm met een abonnement aan te schaffen.

Geen beltegoed = geen bereik

In geval van een alarmsituatie wil je altijd kunnen alarmeren. Wanneer je een seniorenalarm koopt zonder abonnement, dan dient er altijd voldoende beltegoed aanwezig te zijn, anders werkt het alarm niet. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Een ander risico is dat als het beltegoed niet op tijd wordt opgewaardeerd en dat hiermee het telefoonnummer komt te vervallen en er ook geen dienstverlening is. De meeste seniorenalarmen zonder abonnement geven ook geen melding van onvoldoende beltegoed, waardoor je er zelf goed op moet letten. Met een abonnement hoef je hier niet over na te denken en ben je altijd en overal bereikbaar.

Seniorenalarm met goedkoop abonnement

Het mobiele alarm van Wuzzi Alert is al verkrijgbaar met een abonnement vanaf € 8,95 per maand. In geval van een alarmsituatie komen er gesprekskosten bij van 18 cent per minuut. Doordat het abonnement altijd per maand opzegbaar is, zit je ook niet vast aan bepaalde abonnementskosten. Wanneer je het seniorenalarm met abonnement te duur vindt of als je hem niet meer nodig hebt, kun je het abonnement gewoon opzeggen.

Daarom kies je voor Wuzzi Alert

Van origine is ons mobiele seniorenalarm samen met gebruikers en hun familie/ naasten ontwikkeld. De wens is er altijd geweest om een altijd werkende dienstverlening te leveren. Hierdoor bieden wij ons seniorenalarm alleen in combinatie met een abonnement aan. Op deze manier kunnen wij het beste bereik garanderen. Benieuwd naar ons assortiment van seniorenalarmen? Bekijk ze in onze keuzehulp en bestel eenvoudig telefonisch of online.

Klantenservice

We zijn er graag voor je!

Heb je vragen of wil je extra informatie of advies over onze alarmdienst of alarmapparaatjes!? Laat het ons weten, we zijn er graag voor je!

Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.00 en 19.00 uur en op zaterdagen tussen 9.30 en 16.00 uur, telefonisch bereikbaar op +31 (0)88 800 77 88. Ben je al klant bij ons? Met je klantnummer bij de hand kunnen we je zo snel mogelijk van dienst zijn.

Of mail onze klantenservice snel en eenvoudig via ons contactformulier of stuur een zelf een bericht naar info@wuzzialert.nl. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen antwoord van ons.

Veelgestelde vragen